Apple iPhone 5

[lightgrey_box]
Apple iPhone 5 je prvi iPhone sa većim, 4 inčnim ekranom usporedno sa 3.5 inčnim kod iPhonea 4S i starijim uređajima. Uz to iPhone 5 je tanji od prethodnika te ga pogoni Apple A6 čip koji je dvostruko jači od prethodnog iPhonea 4S. Isto tako ovo je i prvi iPhone sa 4G LTE podrškom.
[/lightgrey_box]

Apple iPhone 5 specifikacije

ModelApple iPhone 5
Godina2012
Operater-
Cijena€€€+
OSiOS
Mreža2G / 3G / 4G
Dual SIMNe
Dimenzije123.8 x 58.6 x 7.6 mm, 112g
Ekran4.0 inča, 640 x 1136 piksela, 326ppi
Kamera8MP, autofokus, 1/3.2'' senzor, 1.4 µm veličina piksela, 1.2MP prednja kamera, 1080p video
ProcesorDual-core 1.3 GHz, Apple A6
Memorija1GB RAM,
16/32/64GB
GPSDa
Wi-FiDa
BluetoothDa
FM RadioNe
Baterija1440 mAh

Apple iPhone 5 galerija

Apple iPhone 5 dojmovi

O popularnosti Apple iPhonea ne treba govoriti. Ovaj uređaj je vjerojatno najprepoznatljiviji uređaj u cijelome svijetu. Kada vidite da izlazi novi iPhpone i ljudi čekaju u redu kako bi ga kupili onda znate da taj uređaj mora biti dobar. No koliko je zapravo dobar ovaj uređaj i jesu li njegove performanse zaista toliko dobre koliko se o njima govori?

Apple ne koristi Android operativne sustave nego svoj operativni sustav iOS. Prednost tog sustava je što se u njimu možete zaista lako snaći i nije nimalo kompliciran, što može biti predost za neka dok drugi prema tome gledaju kao nedostatak. Ono što moramo pohvaliti na iPhoneu 5 je svakako ekran koji je sada još već od predhodnima te ima 4.0 inča te kameru koja sa 8MP te 1080p videom pruža i više nego zadavoljavajuće rezulrate za prosječne korisnike. Ovaj uređaj ima Dual Core procesor od 1.3 GHz. Ima 1 GB radne memorije, a mobitel dolazi sa 16GB, 32GB te 64GB modelima. Dakle ako vam treba puno memorije i imate bezbroj podataka koje negdje trebate spremiti onda je iPhone jednostavno uređaj za vas.

Prednosti ovog uređaja su svakako njegov dizajn i izgled. iPhone ima svoj prepoznatljivi dizajn, ima ekran dovoljno velik da bi ste na njemu mogli raditi sve što vas je volja, a opet sa strane ima dovoljno pokrivenog mjesta kako bi izgledao eleganno. Svakako se preporučuje da na njega stavite zaštitnu masku jer će vam sigurno barem jednom ispasti, a kako je dosta krhke građe vjerojatno će puknuti ekran ili nešto slično. Zato bolje spriječiti tu mogućnost. Prednost ovog uređaja je svakako i mogućnost korištenja raznih aplikacija koje su na drugim uređajima pre spore ili je teško doći do njih. Za aplikacije je iPhone najbolji uređaj koji možete kupiti.

Problem kod iPhonea je naravno cijena i dostupnost. Ovaj mobitel nije niti malo jeftin. Ako ga i pronađete, liste čekanja kod pojedinih operatera su toliko duge da možete čekati nekoliko mjeseci na ovaj uređaj. Problem je također što iPhone ne ide na sve mreže, tako da ako ga odlučite kupiti i odlučite se da želite promijeniti mrežu morate napraviti kodiranje iPhonea. To nije skupo i danas se može napraviti svugdje, međutim tada se javlja drugi problem, jer ako to napravite vaša garancija više ne vrijedi i ako ga želite popraviti morati ćete to ili raditi sami, ili platiti nekome drugome da to napravi. Kada sve sagledamo iPhone 5 je skup uređaj, ali kada ga kupujete znate da dobivate baš ono što Apple obećava i to na besprekoran način. Skup je no svakako se isplati.

[three_columns_one]
HVALIMO

  • Dizajn
  • Kamera
  • Ekran

[/three_columns_one]

[three_columns_one]
ZAMJERAMO

  • Apple Maps
  • Aluminij se lako grebe
  • iOS je zastario u nekom pogledima

[/three_columns_one]

[three_columns_one_last]
OCJENA
1 - Vrlo loš mobitel2- Loš mobitel3- Dobar mobitel4 - Vrlo dobar mobitel5 - Odličan mobitel
Ocijena: 5,00 / 5
Glasaj i ti!

Loading...
[/three_columns_one_last]

Leave a Reply