Apple iPhone 5C

[lightgrey_box]
iPhone 5C je nasljednik modela iPhone 5 koji nasljeđuje sve njegove unutarnje komponente kao ekran, čip, kameru no izvana sada umjesto aluminija imamo plastiku koja dolazi u nekoliko boja. S ovim modelom Apple nastoji ponuditi tržištu povoljniji iPhone uz sve čari iOS operativnog sustava.
[/lightgrey_box]

Apple iPhone 5C specifikacije

ModelApple iPhone 5C
Godina2013
OperaterBonBon
Cijena€€€€
OSiOS
Mreža2G / 3G / 4G
Dual SIMNe
Dimenzije124.4 x 59.2 x 9 mm, 132g
Ekran4.0 inča, 640 x 1136 piksela, 326ppi
Kamera8MP, autofokus, 1/3.2'' senzor, 1.4 µm veličina piksela 1.2MP prednja, 1080p video
ProcesorDual-core 1.3 GHz, Apple A6
Memorija1GB RAM,
8/16/32GB
GPSDa
Wi-FiDa
BluetoothDa
FM RadioNe
Baterija1510 mAh

Apple iPhone 5C galerija slika

Apple iPhone 5C dojmovi

Kao i kod svih drugih uspješnih uređaja i franšiza tako i kod iPhonea nastaju nastavci i dodatci svakome uređaju. Ovaj pametni telefon koji je zaludio svijet svaki puta izbaci neku novu inačicu i svima se čini da zapravo plasiraju identičan proizvod no da li je to tako?

iPhone 5 je sam po sebi vrlo brz i može učitavati sve od aplikacija do podataka u rekordnoj brzini, pa tako i iPhone 5C koji sa spomenutim modelom djeli isti hardver iznutra. Razlika između ovog uređaja i klasičnog iPhone 5 uređaja je u tome što je ovaj uređaj izgledom drugačiji. Ima drugačije dimenzije i čini se kako je malo zaobljeniji od osnovnog iPhonea 5. Nekima se sviđa takav izgled nekima ne. No činjenica je da je ovaj model malo teži i veći od Iphonea 5. Isto tako pozadina mu dolazi u različitim bojama. Tu se kreće od kričavo rozih do zelenih boja. I to je jedan od razloga zašto ovaj aparat nazivaju šminkerskom verzijom. Baterija iPhonea 5C je također nadograđena. Duže traje i moći ćete duže uživati u svome aparatu. Prednja kamera je isto tako poboljšana na način da se bolje i lakše koristi pri salabom osvjetljenju.

Svakako treba istaknuti kako je poleđina ovog uređaja kao i bočne strane ojačane s unutarnje strane okvira i tako pojačava do sada iznimno krhku i slabu konstituciju. Tipke i ekran su praktički identični i ako vam se je to sviđalo kod iPhonea 5, svidjeti će vam se i u ovoj novijoj verziji. Najzanimljiviji dio ovog uređaja je svakako njegovo dno koje je gotovo savršeno napravljeno. Ima utor za slušalice, napajanje, mikrofon i zvučnik. Tako da sve imate praktički na jednom mjestu. Odlična stvar kod ove inačice je što možete imati otvoreno nekoliko aplikacija ili stranica tako da ne smetaju jedna drugoj, odnosno tako da su vrlo pregledne. Postavke izbornika imaju nešto drugačiji izgled nego kod klasičnog iPhonea, no tu jednostavno ne možete fulati jer je i dalje vrlo pregledan. Na ovom uređaju imate nekoliko novih besplatnih aplikacija koje su ugrađene u njega i ako otvorite iTunes vidjeti ćete kako je store redizajniran i kako ima drugačiji izgled nego prije.

Kada sve rezimiramo ovaj uređaj u odnosu na klasični iPhone 5 nema toliko značajnih razlika osim u izgledu i dizajnu da bi ste ostavili svoj stari iPhone i potrčali u neku prodavaonicu kupiti novi uređaj koji ne donosi toliko novina.

[three_columns_one]
HVALIMO

  • Ekran
  • Kamera

[/three_columns_one]

[three_columns_one]
ZAMJERAMO

  • Plastično kućište
  • Cijena

[/three_columns_one]

[three_columns_one_last]
OCJENA
1 - Vrlo loš mobitel2- Loš mobitel3- Dobar mobitel4 - Vrlo dobar mobitel5 - Odličan mobitel
Ocijena: 5,00 / 5
Glasaj i ti!

Loading...
[/three_columns_one_last]

Leave a Reply