Apple iPhone 5S

[lightgrey_box]
iPhone 5S nasljedio je dizajn od predhodnika, a ono što se je promjenilo je ponajviše ispod haube. Tako da sada umjesto A6 čipa imamo brži 64bitni Apple A7 čip koji opravdava oznaku “S” u nazivu za brzinu (eng. speed). Još jedna od promjena je i nova funkcionalnost Home tipke koja služi kao čitač otiska prsta.
[/lightgrey_box]

Apple iPhone 5S specifikacije

ModelApple iPhone 5S
Godina2013
OperaterVIP, T-Mobile
Cijena€€€€
OSiOS
Mreža2G / 3G / 4G
Dual SIMNe
Dimenzije123.8 x 58.6 x 7.6 mm, 112g
Ekran4.0 inča, 640 x 1136 piksela, 326ppi
Kamera8MP, autofokus, 1/3'' senzor, 1.5 µm veličina piksela, 1.2MP prednja, 1080p video
ProcesorDual-core 1.3 GHz, Apple A7
Memorija1GB RAM,
16/32/64GB
GPSDa
Wi-FiDa
BluetoothDa
FM RadioNe
Baterija1560 mAh

Apple iPhone 5S galerija slika

Apple iPhone 5S dojmovi

Apple iPhone 5 od svojega početka predstavljen je pod sloganom pametno osmišljen. To nam je trebalo dati do znanja kako je novi iPhone 5S napredniji u odnosu na druge iPhone 5. Prvo što je trebalo svima pokazati kako je ovaj mobitel dosita toliko napredan je to da je na njemu novi operativni sustav u sedmoj verziji. Osim toga ima 64 bitni procesor. Međutim kada obiđemu svu tu medijsku strku i svo to predstavljanje ostaje nam vidjeti je li iPhone 5S zaista toliko napredniji, i koje su zapravo njegove karakteristike?

iPhone 5S je poseban po tome što je imao genijalnu promidžbu. Njega niste mogli ranije naručiti i spremno čekati svoj primjerak nego ste ga morali kupiti tek nakon što je izašao. To je naravno stvorilo ogromne redove pred dućanima, kao i odličnu reklamu za ovaj proizvod. Također se dogodilo i to da je Apple predstavljanjem iPhonea 5S prvi puta napravio to da originalnu peticu povuče iz prodaje. Dakle zamjenio ga je jeftiniji model 5C. Ovaj model kao i svi drugi ima svoje prednosti i svoje nedostatke. Glavna prednost ovog uređaja je svakako njegov dizajn i izvedba. Isto tako ima odličnu kameru, no međutim Apple nas je naučio da ako želimo fotografirati, snimati ili obrađivati slike jednostavno ne možemo očekivati ništa loše. Ono što svakako treba pohvaliti kod ovog modela je to što se uz njega dobiju odlične slušalice i nećete morati kupovati neke druge kako bi ste uživali u svojim najdražim pjesmama. Nedostatci ovog modela su taj što mu memorija nije proširiva nema standardni microSUB port, no to su tek sitnice ako uzmemo što ovaj mobitel pruža. Makar mu je dizajn veoma dojmljiv i odlično izgleda, treba svakako napomenuti kako je aluminijsko kučište dosta riskantno iz razloga što se vrlo lako ogrebe. Možete naravno staviti zaštitnu masku ili nešto slično kako bi to spriječili. Možda i najveći problem ovog modela je taj što je bateriju nemoguće mijenjati. Ako slučajno otkaže morati ćete dati mobitel na servis jer nećete sami moći to napraviti.

Kada sve sagledamo ovaj model je sasvim solidan i sigurno održava visoke standarde koje je Apple postavio. Model koji će koristiti onima koji vole aplikacije i standardno dobru kameru.

[three_columns_one]
HVALIMO

  • Fluidnost, brzina sučelja
  • Ekran
  • Kamera

[/three_columns_one]

[three_columns_one]
ZAMJERAMO

  • Ništa posebno

[/three_columns_one]

[three_columns_one_last]
OCJENA
1 - Vrlo loš mobitel2- Loš mobitel3- Dobar mobitel4 - Vrlo dobar mobitel5 - Odličan mobitel
Ocijena: 4,67 / 5
Glasaj i ti!

Loading...
[/three_columns_one_last]

Leave a Reply