Savjet za muškarce, evo kako odabrati savršen zaručnički prsten za svoju dragu

Savjeti

Kada svojoj dragoj kupuju zaručnički prsten, muškarci su obično zbunjeni i pomalo uplašeni iz nekoliko razloga. Osim što se susreću s velikim izborom u zlatarnici, znaju da je odabir savršenog prstena gotovo nepotreban, a taj im pritisak uvelike nameće popularna kultura.

Sada se podrazumijeva da momak mora dati djevojci savršen zaručnički prsten, koji je obično vrlo skup. I doista, postoje neka pravila kojih se treba pridržavati pri kupnji prstena, a mi ćemo ih navesti u nastavku, kako bismo budućim mladoženjama olakšali izbor.

Zaručnički prsten ne mora biti preskup

Prije nego počnemo govoriti o stilovima, boji zlata i dragom kamenju, moramo naglasiti da zaručnički prsten ne mora nužno biti skup. Ako ste odlučili zaprositi svog dragog da se uda za vas, ne morate bankrotirati kupujući prsten. Naravno, nastojat ćete kupiti što ljepši i kvalitetniji prsten, ali neka bude u vašem cjenovnom rangu.

Prije odlaska u zlatarnicu najbolje bi bilo utvrditi koliko ste novca spremni izdvojiti za zaručnički prsten. U dućanu će vas sigurno pitati za to i onda će vam ponuditi prstenje koje vam odgovara.

Obratite pažnju na ukus svoje djevojke

Već smo spomenuli kakvu je ulogu popularna kultura odigrala kada je u pitanju izgled zaručničkog prstenja. Naravno da postoje trendovi u izgledu nakita i to je sasvim normalno, no ne morate ih slijepo slijediti. Prije odlaska u shopping treba obratiti pažnju na to kakav nakit nosi vaša djevojka i na temelju toga odabrati prsten.

  Postoje djevojke koje vole diskretniji i neupadljiviji nakit, dok neke jednostavno uživaju u upečatljivijim komadima nakita ukrašenim svijetlim kamenčićima. Podrazumijeva se da djevojci koja voli skromniji nakit nećete kupiti glomazan, kričav prsten i obrnuto.

Što se tiče samog oblika, kod zaručničkog prstenja nema pravila. Možete kupiti najjednostavniji prsten s jednim kamenčićem, okrugli ili pravokutni, svejedno, ili onaj ukrašen s nekoliko kamenčića. Hoćete li si moći priuštiti drago kamenje ovisi o vašem budžetu. U nekim zlatarnama možete pronaći prstenje s dragim kamenjem po povoljnim cijenama, pa prije konačne odluke bilo bi dobro da obiđete nekoliko trgovina kako biste pronašli ono što tražite.

Također treba naglasiti da mnoge djevojke imaju specifičan ukus kada je zlatna boja u pitanju. Većina današnjih djevojaka preferira bijelo zlato, pa ako je to slučaj s vašom djevojkom, ne kupujte zaručnički prsten od žutog zlata, ma koliko vam se sviđao.

Odaberite prsten čija se veličina može podešavati

Zaručničko prstenje uglavnom kupuju sami muškarci. To automatski znači da ne mogu biti potpuno sigurni hoće li odabrani komad djevojci pristajati. Ako svoju buduću suprugu ne želite voditi u shopping, odaberite prsten čija se veličina naknadno može prilagoditi u zlatarnici.

Na kraju, zbog same simbolike zaruka i svega što one sa sobom nose, budite sigurni da je većina djevojaka oduševljena prstenom koji im je zaručnik odabrao, tako da ne morate previše brinuti. Važna je namjera, a ne samo izgled prstena.