GPS lokator za auto

Hardver

Cijena kvalitetnog auta može biti u visini jedne nekretnine (ili u najmanju ruku montažne kućice). Al ne moramo ići toliko daleko. Ponekad set novih guma za osrednji auto može koštati i preko €500 eura. Stoga ne čudi da mnogi vlasnici automobila instaliraju alarme i druge zaštite automobila. Prije nego krenemo pričati o GPS lokatoru za auto, spomenimo nekoliko načina kako možemo zaštiti svog limenog ljubimca.

  • Auto alarm
  • GPS lokator za auto
  • Razne kuke za volan (upravljač)
  • Kasko auto osiguranje

Naravno tu su i dugoročnija rješenja za malo spretnije. Recimo ako odlazite na daleki put, ili posao koji zahtjeva da ostavite auto nečuvan ispred kuće (pomorci, vojnici) na duži period, možete dignuti auto na cigle ili odspojiti svječice. Malo se šalim sa ovim nepraktičnim savjetima koji i nisu najbolja ideja na ovoj listi. Pa nastavimo brzo dalje.

Garaža je dobra opcija za one koji si je mogu priuštiti, ali pretpostaviti ćemo da ako čitate ovaj članak ne spadate u tu kategoriju. I naravno, garažu ne možete uzeti sa sobom, tako da garaža štiti auto samo pred kućom. Isto tako, GPS lokator u usporedbi sa drugim zaštitama na ovoj listi može neke stvari koje npr auto alarm ili kuka za volan ne može.

Prednosti GPS lokatora

Dok auto alarm i kuka za volan stopiraju lopova da ukrade vozilo, GPS lokator za auto može pratiti lokaciju i prijateljskog vozača. Recimo da svoje skupocjeno vozilo prepustite na upravljanje bratu, sestri, sinu, ženi ili drugom članu obitelji ili prijatelju, vaš GPS lokator za auto će pratiti lokaciju, brzinu i stil vožnje!

Ovo može biti posebno korisno ako je niže povjerenje pa vam je u interesu pratiti ponašanje novog vozača. Recimo da kćerka koja je tek položila vozački traži korištenje novog Mercedes-Benz GLE 400d AMG koji rabljeni vrijedi gotovo €100.000 EUR.

Izvor fotografije: Njuskalo

Isto tako, auto alarm koristi samo ako neki prolaznik pozove policiju ili vas probudi pa možete reagirati. Da ne kažem da netko mora biti u blizini auta da bi uopće čuo alarm. Kod GPS lokatora za auto koji ću opisati ispod u tekstu to nije slučaj. Ako imate svoj pametni telefon uz sebe, možete biti na drugom kontinentu i lokator će vam dojaviti promjenu.

Prednosti kao i funkcionalnosti naprednog GPS lokatora za auto su mnoge. Za sada spomenimo kratko one najvažnije i najkorisnije. Uzeli smo za usporedbu jednog proizvođača takvog uređaja sa naših prostora (Slovenija) koju posluju diljem svijeta, a ponajviše u SAD-u.

Napredne tehnologije (hardver i softver) korištene prilikom izrade ovog uređaja mu omogućuju naprednu funkcionalnost. Način na koji funkcionira ovaj GPS lokator za auto je da sam uređaj ukopčate u vaše vozilo (bez obzira koje marke je) te instalirate aplikaciju na vaš pametni telefon (Apple iPhone ili Android).

Putem aplikacije koja je redovito održavana pratite što se događa sa vašim autom. Prođimo kratko osnovne fukcionalnosti aplikacije, odnosno što vam aplikacija može reći ili dojaviti o vašem vozilu.

  • Pogledajte kakav je trend vašeg ponašanja u vožnji u usporedbi s prethodnim mjesecom
  • Pratite stanje baterije vašeg automobila
  • Provjerite snagu GPS i GSM signala CarLock uređaja
  • Pogledajte povijest svojih nedavnih obavijesti
  • Dobijte informacije o svojim najnovijim snimljenim rutama vožnje i pratite svoju kilometražu
  • Praćenje vozila

Kako radi Carlock GPS lokator za auto?

Postoje mnogi GPS lokatori za auto. Koje ćemo spomenuti nekom drugom prilikom. Ovdje smo za primjer uzeli Carlock od Protectus Technologies Inc. Ranije u tekstu sam spomenuo korištenje nekoliko naprednih tehnologija koje su potrebne da bi se ovako nešto ostvarilo. Imamo hardver, softver, GPS, oblak i druge elemente. Na skici ispod vidimo kako to u praksi izgleda.

Kako radi Carlock GPS lokator za auto
Kako radi Carlock GPS lokator za auto

Ima li na Njuškalu GPS lokator za auto?

Na Njuškalu uglavnom imamo jednostavnije i jeftinije varijante od nepouzdanih prodavača. Teško mi je preporučiti nekog ili pisati recenziju, kada za godinu dvije ta trgovina ili individualac može prestati s poslovanjem. Carlock s druge strane uspješno posluje od 2014 i tu informaciju sam pronašao ovdje i ovdje.

Uostalom, ako ste spremni riskirati baš vas zanima ponuda na Njuškalu, zatvorite ovu stranicu i provjerite što se tamo nalazi. Ali zapamtite da i Njuškalo upozorava svoje posjetitelje.

Čovječe gdje mi je auto nebi bio dobar film da su glavni akteri imali GPS lokator i pametan telefon

SMS poruke

Jedan od razloga zašto se plaća mjesečna pretplata za GPS lokatore za auto je taj što sadrže SIM karticu. Obzirom da radi na principu mobitela, ti uređaji imaju mogućnost slanja SMS poruka! Na taj način mogu dodatno javiti korisniku da je auto u nekoj vrsti opastnosti. Drugim rječima, uređaj će automatski odgovoriti sa sms porukom u kojoj će poslati više informacija o tome što se događa.

GPS tracker će u realnom vremenu pratiti vaše vozilo i nazvati na taj broj ili poslati poruku. Praćenje vozila dobiva jednu drugu dimenziju i zaista ne samo da možete vidjeti vaše vozilo na karti, nego dobivate i dojave.

Zaključak

Ovaj članak ćemo vjerojatno dodatno uređivati ako se pokaže interes za GPS lokatorom za auto. Kako sam već napisao u samom članku, možda spomenemo i druge kvalitetne proizvođače i lokator koju pružaju kompletnu uslugu praćenja automobila.

Iz tog razloga vas molim da ostavite komentar ukoliko vas zanima neki drugi GPS lokator ili želite znati neku konkretnu informaciju vezanu uz Carlock.