Koji je najbolji tech gadget za 2020. godinu?

Najbolji tech gadget za 2020. godinu

Hardver

Taman prije nego što sat otkuca početak još jedne nove godine, odbrojavanje postaje najglasnije u zadnjih 5. Na proslavama su to sekunde, na Tehnologija.hr stavke jedne liste. Koji je najbolji tech gadget za 2020. godinu, saznat ćemo u nastavku.

Došlo je opet ono vrijeme, kad se slažu popisi i biraju pokloni. Vrijeme je darivanja i to ne može proći nezapaženo. Bilo da želite razveseliti sebe ili nekog vama dragog, evo stiže prijedlog. Njih 5 točnije, a vi odaberite najbolji. Jedan tech gadget koji će vašu 2020. godinu učiniti sjajnom.

Mi u redakciji smatramo da gadgeti trebaju služiti tome da nam život bude jednostavniji, učinkovitiji i bolji. Baš kao što je jednom rekao Desmond Llewelyn: “Najljepša stvar sa gadgetima jest njihova jednostavnost”. Zato krenimo brže, odbrojavanje samo što nije počelo 😉 .

Koji je najbolji tech gadget za 2020. godinu?
Koji je najbolji tech gadget za 2020. godinu?

1. Solarni punjač za telefon – praktičan tech gadget

Mobilnost u svakom koraku je jedan od vodećih zahtjeva današnjeg vremena. Klasični power bankovi donijeli su veliko olakšanje kada je u pitanju dulje trajanje baterije. No, postoji jedan tech gadget sa kojim se ide korak dalje. To je solarni punjač za telefon, poznatiji kao solarni powerbank. Dobra stvar kod tog uređaja jest da, pored solarnog načina punjenja, ima opciju punjenja i putem električne energije.

Da li i vi powerbank doživljavate kao još jedan uređaj o kojem morate voditi brigu da li je pun ili prazan? Ako je tako, solarni punjač za telefon moglo bi biti dobro rješenje za vas. Dovoljno je da, prostor u kojem boravite, ima izvor sunčeve svjetlosti kojoj možete izložiti powerbank i voila, barem nekim brigama je kraj. Sjajna ideja ako ne želite svoju komociju podrediti pitanju dostupnih utičnica.

Mi u Tehnologiji, ovaj uređaj koristimo već godinu dana, stoga spomenuti tech gadget dolazi kao osobna preporuka. Koristila sam ga za punjenje pametnog telefona i tableta. Ponekad i istovremeno. Solarni powebank izvrsno mi je poslužio u situacijama boravka u prirodi te pri posjetu višednevnim eventima i konferencijama. U onim danima kada je ritam bio brz i jednostavno mi se nije dalo/nisam stigla razmišljati o punjenju još i powerbanka. Solarni punjač u tih 3 dana punila sam isključivo putem izvora svjetlosti, odnosno ne putem utičnice i električne energije.

Bitno o uređaju: 2 USB utora i presvučen je gumom. Ima lampicu koja je indikator napunjenosti uređaja te ugrađenu opciju baterijske svjetlosti koja se pali na gumbić. Za cijenu od 17,52 € (132,00 kn), sasvim zgodno rješenje i dostupan je preko HG Spot.

Praktičan tech gadget - solarni powerbank IPS-808 / Izvor: ekupi
Praktičan tech gadget – solarni powerbank IPS-808 / Izvor: HG Spot

2. Gaming stolica Rampage 

Više nije, čak ni upitno, da vrijeme koje provodimo sjedeći, daleko nadmašuje razinu koja je dobro utječe na naše zdravlje. Pa kad je već tako, ovaj ozbiljniji tech gadget omogućit će vam da se lijepo pobrinete za svoju kralježnicu. Znam, svi smo mi mladi. I razmišljamo kako će nas tamo neke bolesti zaobići. Ili se dogoditi kasnije, kada nam ‘kao’ neće biti toliko bitno. Ali isto tako znam, da je jedna od najčešćih novogodišnjih odluka odlazak u teretanu i briga za zdravlje. Kvalitetna radna stolica, odnosno nabavka iste, najbolji je početak za poštivanje te želje.

Većina modernih zanimanja danas podrazumijeva dugotrajno sjedenje i rad za računalom. Kao što pomno birate svoju opremu za rad, kao što pomno vodite računa o produktivnosti za vrijeme radnog vremena, kao što pomno birate s kim ćete i kako ćete raditi, pomno birajte mjesto na kojem ćete sjediti. Napravit ćete više za sebe i svijet oko sebe. Na ovogodišnjem Infogameru, ‘za oko mi je zapela’ jedna zanimljiva stolica. Riječ je o Rampage-ovoj gaming stolici. Istu u svojoj ponudi ima eKupi.

Bitno o stolici: Sjedalo je od spužve. Nasloni za ruke su podesivi (gore/dolje, lijevo/desno, naprijed/nazad). Ima mogućnost zaključavanja nagiba te podesivi jastuk za vrat i leđa. Nosivost je 120 kg.

Gaming stolica Rampage KL-R78 / Izvor: Rampage
Gaming stolica Rampage KL-R78 / Izvor: Rampage

3. Držač za mobitel – stabilizator PNY

Sve veća popularnost video sadržaja, navela je ljude da se upuste u nove oblike zarađivanja. Influencerska scena svakog dana postaje sve veća. Mnogi pojedinci i mnoge agencije, sve češće se okreću snimanju vlogova. Nove serije pametnih telefona sadrže puno bolju kameru. I generalno, dosta pažnje se posvećuje, pa svemu što omogućuje još bolje snimanje videa.

Stabilizator mobilnog telefona odličan je tech gadget za sve one koji se bave snimanjem videa sa terena. Jeste li strastveni planinar koji upravo pokreće svoj vlog? Možda se bavite putovanjima i video je nešto obavezno za vaš posao? Ili radite off road snimke kojima prikazujete najupečatljivije pohode vašeg limenog ljubimca? Ako pomičete granice u bilo kojem smislu i želite ih zabilježiti kvalitetnim snimcima sa mobilnog telefona – ono što je nekad bio selfie štap, danas je stabilizator mobitela.
Ljubitelji tehnologije ovu poslasticu mogu naći u Linksu. Ako vas zanima video prezentacija samog gadgeta, PNY je pripremio službeni video na YouTube-u kanalu.

Bitno o uređaju: Uglađene slike i video zapise osigurava dobar rukohvat. Jednostavno upravljanje zum opcijom na ručici. Mogućnost punjenja pametnog telefona putem USB utora. Pakiranje se sastoji od mini stativa, Micro USB kabela, mekane torbe te ručnog pojasa.

Držač za mobitel - stabilizator PNY / Izvor: PNY
Držač za mobitel – stabilizator PNY / Izvor: PNY

4. Pametni sat Huawei Mobile GT2 smart watch

Trenutno najtraženiji tech gadget u Hrvatskoj. Pametni sat koji se dugo čekao. Vi, kojima je bitan tradicionalan izgled sata, ali i suvremen dizajn. Vi, koji težite modernoj tehnologiji i učinkovitosti. Vi, koji tražite opravdanost cijene i kvalitete. Vi koji uvijek zaboravite (napuniti) slušalice. Vi, kojima baterija nikad ne traje dovoljno. Vi, koji ste na rubu živaca sa svim prethodnim rješenjima. E, vi, ste konačno došli na svoje 🙂 . Jer stigao je Huawei Mobile GT2 smart watch.

Njegova najveća prednost je baterija koja traje do 2 tjedna. Osim toga, postoji sportska i klasična varijanta. A priča se i da je sat vodootporanTočnu specifikaciju sata možete vidjeti na službenim Huawei stranicama. Isti je dostupan za kupovinu putem Mobis.hr.

Bitno o uređaju: Sat podržava Bluetooth pozivanje te reprodukciju glazbe. Dostupne su obavijesti o porukama. Praćenje kvalitete sna i nadgledanje razine stresa, omogućeno je putem posebne tehnologije. A kroz praćenje otkucaja srca, nastupa kao partner za sportske aktivnosti.

Najiščekivaniji tech gadget - Pametni sat Huawei Mobile GT2 smart watch / Izvor: Huawei
Najiščekivaniji tech gadget – Pametni sat Huawei Mobile GT2 smart watch / Izvor: Huawei

5. Baggizmo gadget bag

Gdje pospremiti sva ta sjajna pametna rješenja kojima danas obiluju naši životi!? Pametni telefon, tablet, novčanik, ključevi, … Popis nije konačan, i gotovo da nije ništa kraći kada su u pitanju muškarci. Ovo što sam nabrojala predstavlja minimum koji nosimo sa sobom. Upravo tu potrebu za svakodnevnim nošenjem mnoštva gadgeta, prepoznali su u Baggizmu i ponudili rješenje koje nam se jako sviđa.

Torbica za muškarce u koju mogu smjestiti sve svoje pametne uređaje (i ne samo pametne 😉 ). Svojim dizajnom prilagođena praktičnosti i funkcionalnosti. Baggizmo torbica koja ide preko ramena. Atraktivan izgled dostupan je u kožnom ili tekstilnom izdanju. A brinulo se i tome jeste li dešnjak ili ljevak. Boje također možete prilagoditi svom odjevnom stilu i niste ograničeni samo na crnu i sivu. For everything you hold dear and near, posjetite Baggizmo shop. Za one koji ne znaju, Baggizmo dolazi iz Hrvatske. Možda upravo to bude razlog koji će presuditi da nabavite ovaj tech gadget. Ako nikom drugom, onda samome sebi 🙂 .

Bitno o proizvodu: Ergonomski dizajn koji je nagrađivan. Posebno osmišljeni džepovi koji omogućuju jednostavno korištenje i dostupnost sadržaja torbice. Materijal koji štiti uređaje koje ste pospremili u torbicu.

Baggizmo gadget bag / Izvor: Baggizmo
Baggizmo gadget bag / Izvor: Baggizmo

I to je to. Nadam se da je ova lista od pomoći svima koji traže novi tech gadget. Bilo kao božićni poklon ili za osobni gušt. Ako vam se članak svidio, slobodno komentirajte, pišite, dijelite. Tu smo za vas. Sve najbolje za blagdane 🙂 .

Napomena: Članak nije sponzoriran.