Koji tech hotel je vaš izbor?

Savjeti

Bilo da želite ‘razbiti svoju putujuću rutinu’ ili je već pod normalno tražiti nešto novo i drugačije, ostanite s nama. Donosimo 5 tech hotela koji se ističu svojom ponudom

Bez obzira je li riječ o godišnjem odmoru ili poslovnom putu, odabir dobrog smještaja jedan je od ključnih elemenata svakog putovanja.

Razvoj tehnologije, u tom smislu, podigao je ljestvicu naših očekivanja. Stoga danas je ‘pod normalno’ očekivati klimu, mnoštvo kanala na tv-u te super brzi internet. Ljubitelji tehnologije koji vole putovati, danas ipak očekuju mnogo više od samo sobe i usluge.

Traži se jedinstveno iskustvo uz napredna rješenja koja omogućuju ugodan boravak i kvalitetnu, personaliziranu uslugu udaljenu svega jednu tipku. 

5 tech hotela koji će vas osvojiti svojom ponudom

Koji tech hotel je vaš izbor?
Koji tech hotel je vaš izbor?

 

1. Blow up hall 5050, Poljska – Tech hotel koji povezuje umjetnost i tehnologiju

Od Poljske se očekuje veliki tehnološki napredak u godinama koje su pred nama. Takav scenarij potvrdio je i sam Google pokretanjem Campus Warsaw 2015. godine, prvi u Srednjoj Europi. Uz pokretanje Google Data Centra u Poljskoj, najavljenog ranije ove godine te jačanje startup zajednice, neminovno se razvija i ugostiteljska ponuda.

A Poljska svakako ima jedan sjajan primjerak tech hotela. Blow up hall 5050, koji se nalazi u bivšoj tvornici. Ostavlja bez daha svojim jedinstvenim artističkim dizajnom.

Na kartu najzanimljivijih tech hotela, pozicioniralo ga je korištenje smartphonea za opcije koje su inače tradicionalne. Pri samom check in-u, nema klasične recepcije, već na raspolaganje dobivate iPhone. Za vrijeme boravka taj iPhone koristit ćete za ulazak u hotel i sobu, umjesto tradicionalnog ključa.

Poljska SIM kartica, koja se nalazi u uređaju, olakšat će vam komunikaciju sve dok traje vaš posjet ovom hotelu. Osim toga, pametni telefon postaje virtualni concierge pružajući vam informacije o obližnjim barovima, restoranima, dućanima i zanimljivostima koje možete raditi dok ste u Poljskoj.

Sve u svemu, vrlo elegantan hotel koji suvremenu umjetnost nadopunjuje korisnim tehnološkim rješenjima. 

Tech hotel Poljska
Blow up hall 5050, Poljska – Tech hotel koji povezuje umjetnost i tehnologiju / Slika: www.blowuphall5050.com

 

2. Kameha Grand, Švicarska – Space Suite za jedinstveno iskustvo 

Za sve ljubitelje tehnologije ‘po svemirski‘, sjajan prijedlog tech hotela dolazi iz Švicarske.

Kameha Grand Hotel dio je Mariott grupacije. I to Autobiograph Collection serije koja, osim suvremenog luksuznog dizajna, nastoji donijeti dašak zabave i inspiracije za posjetitelja. 

Hotel raspolaže sa nekoliko tematski uređenih apartmana od kojih je, nama najzanimljiviji, Space Suit. Dobrodošlicu će vam poželjeti automatizirani ženski glas – scena koja podsjeća na film “Dark Star” Johna Carpentera. I već tu vam postaje jasno da je riječ o iskustvu koje ćete dugo prepričavati.
Apartman sadrži Apple TV putem kojeg je dostupno preko 20 filmova ‘space’ tematike. Čak i police sa knjigama sadrže literaturu koja se dotiče svemira. Krevet koji ‘lebdi’, zasloni koji prikazuju astronaute te slike galaksije samo su neki od elemenata futurističkog dizajna hotela.

Ako želite isprobati ovaj mali dio svemira, hotel se nalazi svega par minuta vožnje automobilom od zračne luke u Zurichu.

Tech hotel Švicarska
Kameha Grand Hotel, Švicarska – Space Suite za jedinstveno iskustvo / Slika: www.kamehagrandzuerich.com

 

3. Eccleston square, London – Tech hotel koji povezuje povijest i tehnologiju

Riječ o boutique hotelu pod obiteljskim vodstvom. A nalazi se u srcu Westministera, u Londonu.

Ovdje je tehnologija zaista na usluzi posjetitelja. Gotovo svime što možete zamisliti, upravlja se pomoću tipke. Od pomicanja zavjesa, sobne temperature i rasvjete pa sve do znaka “Do Not Distrub”, koji se aktivira pomoću uređaja pored kreveta.

Dodatna prednost ovog tech hotela jest i luksuzan Hästens krevet koji ima funkciju masaže. Naime, poznato je da većina gostiju hotelske industrije, kvalitetu usluge procjenjuje prema kvaliteti/udobnosti kreveta. Stoga je ovo, sasvim sigurno, dobar smjer na putu pružanja izvrsnog korisničkog iskustva.

Kupaonica je još jedno mjesto hotela koja povezuje tehnologiju sa jedinstvenom uslugom. Kako bi, obavljanje jutarnje rutine gosta, bilo iskustvo koje će dodatno obilježiti njegov dan, dostupna je opcija AirPlay Mirroring, odnosno TV je ‘integriran’ u zrcalo kupaonice. Nije na odmet spomenuti da sobu od kupaonice razdvaja zid od takozvanog ‘pametnog stakla. Zid možete ‘zamagliti’ za vrijeme korištenja kupaonice.

Svaka soba ima iPad kako bi concierge usluga bila još jednostavnija. Osim toga, posjetitelj na raspolaganju ima smartphone putem kojeg može obaviti besplatne pozive.

Ako odaberete izravnu rezervaciju putem stranice, korištenje mini bara je besplatno. Nisu bez razloga jedan od najnagrađivanijih hotela ove kategorije.

Tech hotel London
Ecclestone square, London – Tech hotel koji povezuje povijest i tehnologiju / Slika: www.ecclestonsquarehotel.com

 

4. Yotel – Capsule tech hotel

Yotel je lanac hotela dostupan u New Yorku, Bostonu, Singapuru, San Francisku, Edinburgu, Amsterdamu i Portu. Mladenački hotel u kojem je sve podređeno jednostavnosti i praktičnosti. Baš kao što mu i slogan kaže, “sve što trebate i ništa što ne trebate”.

Na mapu najzanimljivijih tech hotela upisao se zahvaljujući velikim robotu koji je zadužen za prtljagu te check-in opciji nalik kiosku u zračnoj luci.

Manje sobe, čistim funkcionalnim dizajnom, namijenjene su onima koji traže najbolji omjer cjene i kvalitete uz prstohvat futurističkog dizajna, na popularnoj lokaciji.

‘Capsule’ ili ‘Pod’ hoteli namijenjeni su gostima koji mogu svoje zadovoljstvo pronaći u manjim sobama. Ne preporučuju se klaustrofobičnim ljudima i onima kojima je ‘osobna zona privatnosti’ visoko na cijeni. Naime, kupaonica je integrirana u sobu i najčešće odvojena zastorom ili drugim sličnim rješenjem.

Yotel je dostupan i u nekim zračnim lukama, kao opcija ugodnog smještaja za ljude koji često putuju, presjedaju, čekaju nove letove.

Tech hotel New York
Yotel, New York – Capsule Tech hotel

 

5. One Suite Hotel, Dubrovnik – Prvi hrvatski tech hotel

Da ne zaostajemo za svjetskim trendovima, pokazuje i prva hrvatska inačica tech hotela. Riječ je o One Suite hotelu u mjestu Srebreno, pored Dubrovnika.

Osim modernog dizajna, razmišljalo se i o tome kako staviti tehnologiju u službu posjetitelja. Po uzoru na mnoge svjetske hotele poput Hiltona i Four Seasons-a, i ovaj hotel napravio je aplikaciju koja olakšava korisničko iskustvo. Pa tako, putem aplikacije možete otvarati vrata sobe, komunicirati sa osobljem hotela, pa čak naručiti i poslugu.

Aplikacija ide i korak dalje te vam omogućuje planiranje izleta na lokalnom području. Možete je koristiti za pristup bazenu, teretani i garaži. Za korisnike električnih vozila dostupna je usluga punionice. Pa čak i sam hotel ima službeno vozilo električno, odnosno popularnu ‘Teslu’.

Uređenje hotela potpisuje poznati arhitektonski studio 3LHD koji je zaslužan za rovinjski Grand Park Hotel, Hotel Lone, Hotel Belvedere i mnoga druga sjajna rješenja.

 

Tech hotel Dubrovnik
One Suite Hotel, Dubrovnik – Prvi hrvatski Tech hotel / Slika: www.onesuitehotel.com

 

U predahu od poslovnih obveza, izmedu druženja sa obitelji i prijateljima, i ova je lista došla je svome kraju. Imajte je na umu kada budete planirali sljedeće putovanje. Ako još niste posjetili jedno od ovih mjesta, sad je prilika. Ako jeste, slušamo vaše komentare 🙂 .
Tehnologija.hr u misiji da vam predstavi tehnološka rješenja koja pomažu kvaliteti života. Pratite našu rubriku Vijesti i budite informirani.