Recenzija zelenog web hostinga

Softver

Iako je ovo recenzija o web hostingu GreenGeeks-a, priču moram započeti od samoga početka kako biste imali dobre temelje za donošenje ispravne odluke. Prošle sam godine naletio na naslov u kojemu je pisalo da podatkovni centri ostavljaju veći ugljični otisak od avionske industrije. To mi se učinilo više od očekivanog te sam odlučio učiniti nešto po tom pitanju. Proguglajte! Ovoga se problema nećemo, nažalost, riješiti u tako skorije vrijeme. Naprotiv!

Kao investitor u web stranice nisam želio povjerovati u nešto što nije točno i reći kako sam upravo ja jedan od onih koji doprinose tom problemu. U usporedbi s velikim korporacijama spomenutim unutar ovog istraživanja, čak i s nekoliko desetaka web stranica pod mojim vlasništvom i s konstantno rastućim brojem od trenutno pola milijuna posjetitelja mjesečno, zaista nije TOLIKO loše. Međutim, ja ni pod koju cijenu ne želim pridodati problemu zagađivanja, stoga sam odlučio istražiti zelene podatkovne centre i zelene pružatelje usluga web hostinga.

Bio sam pomalo razočaran kada sam otkrio da je broj pružatelja neznatan, ali me zato jako obradovalo da je jedini i prvi kojeg sam za sada isprobao GreenGeeks izvrstan i sa sigurnošću mogu reći da ćete biti zadovoljni poput mene. Dakle, rado ću ga svima preporučiti. Ako se pitate – Pa tko je uopće on da piše ovu recenziju? – dopustite mi da vam se predstavim.

TKO SAM JA DA PIŠEM RECENZIJU O GREENGEEKS WEB HOSTINGU?

Vodio sam maleno poduzeće koje se bavilo web hostingom (2006. – 2011.) i prodao ga prije nego što sam se odlučio upustiti u jedan od svojih sljedećih poslovnih pothvata. U svojem novom poduzeću među klijentima nam  se pojavila jedna od najvećih svjetskih web hosting tvrtki. U prošlosti sam se već bavio pisanjem recenzija web hosting tvrtke, a kao posljednji razlog kojim opravdavam da sam kompetentan za pisanje ove recenzije jest – stalo mi je do ekologije i za sve probleme želim pronaći zeleno rješenje.

Ako iz prve ruke želite vidjeti kako se web stranica učitava na GreenGeeks kliknite na link dolje.

Home Page

Kao što možete vidjeti, za web hosting svoje web stranice o veganskom načinu života koristim se GreenGeeks –om. Također, dodao sam još nekoliko web stranica (addon domena), a nešto više o tome u nastavku teksta.

JE LI GREENGEEKS WEB HOSTING SKUP?

Ovako stoje stvari s web hostingom općenito – ukoliko regularno plaćate svaki mjesec, da, on je zaista skup. No, ima li uopće smisla plaćati baš svaki mjesec? Naravno da ne! Neke od mojih web stranica imaju i preko 10 godina! Zamislite da sam plaćao web hosting za svaki mjesec njihova postojanja… Vi biste, gledajući optimalno rješenje, trebali platiti unaprijed što je više moguće i po mogućnosti krenuti s web hostingom svoje stranice uz pomoć osvojenog kupona, ili pak,  u vrijeme ludih popusta Crnog petka. 

Probajte Green Geeks!

Čak i da ignorirate ovaj odličan savjet (kupon, Crni petak) za samo 2.95$ mjesečno (tijekom tri godine/dakle 36 mj.), GreenGeeks definitvno pruža povoljne usluge web hostinga koje si mogu priuštiti čak i oni koji svoje financije čvrsto drže pod kontrolom.

USPOREDNI PRIKAZ CIJENA TVRTKI KOJE SE BAVE ZELENIM WEB HOSTINGOM?

  • GreenGeeks – $2.95 / mjesečno
  • Host Papa – $3.95 / mjesečno
  • Dreamhost – $5.95 / mjesečno

Ukoliko ste i sami pronašli jednu od zelenih web hosting tvrtki koje su se jednim dijelom posvetile korištenju obnovljivih izvora energije, molim da to podijelite sa svima nama u komentarima nakon teksta.

JE LI WEB HOSTIG USLUGA GREENGEEKSA BRZA?

Ja bih rekao da je brza koliko god web hosting usluga to može biti. Da sam bar mogao dobiti jednu jedinu kunu na svaku izjavu o tome kako nečiji web hosting nije dovoljno brz, kada je glavni „spori“ krivac bila upravo njihova web stranica, sada bih već bio milijunaš. A što točno mislim pod time? Pa, ukoliko ne ažurirate svoje dodatke (plugin – ove), koristite se slikama velikih dimenzija i ako vaš kod ima mnogo propusta, vi ste ti koji sami sebe trebate staviti pred ogledalo i uvidjeti da je srž problema u vašoj web stranici, a ne u pružatelju web hostig usluge.

Podijeljeni web hosting GreenGeeksa uključuje SSD diskove, pohvaliti se mogu i najnovijom verzijom PHP-a i uvijek možete podignuti ljestvicu na jedan od njihovih bržih računalnih resursa. Zasada, kako stvari stoje, zadovoljan sam s njihovim najjeftinijim planom za nekoliko manjih web tvrtki. Također, izabrao sam najbliži podatkovni centar za svoje korisnike.

UKLJUČEN BESPLATNI TRANSFER (PRIJENOS)?

Već znam o čemu sada vjerojatno razmišljate – Ja zaista ne želim prolaziti kroz gnjavažu s prenošenjem web stranice. U takvoj sam se poziciji i sam pronašao, a GreenGeeks se uspješno pobrinuo za to. Njima sam samo prenio svoje login podatke i poneku bazičnu uputu, a oni su me samo obavijestili kada je posao već bio obavljen. Inače sam korisnik WordPressovih usluga, stoga nisam očekivao da bi im transfer moje web stranice trebao biti problem.

Probajte Green Geeks!

To je zapravo vrlo uobičajena stvar u industriji web hostinga, ali unatoč tome, ipak je lijepo bilo pratiti kako sve teče glatko bez ikakvih problema, a još bolje, bez ikakvih dodatnih troškova. Samo sam ažurirao ime svog  servera i sve je bilo spremno. A kada sam prešao na najnoviju verziju WordPressa (The Gutenberg update) i naišao na poteškoće, GreenGeeks su odmah uskočili i riješili problem.

Upit za seljenje stranice je jednostavan proces kojeg biste morali dovršiti ukoliko želite da GreenGeeks prenese vašu web stranicu na njihov server.

Prvo seljenje stranice je besplatno, a sljedeće se naplaćuje 15$.

Korištenje datoteka, korištenje fizičke memorije i ulazni proces jedini imaju limit, koliko sam ja za sada uspio uočiti na svom podijeljenom GreenGeeks hosting računu. Ako se mislite, pa to su nevažne, male web stranice i nije uopće čudno da ih se toliko može staviti na jedan račun – možda ste u pravu.

Međutim, samo te dvije web stranice donose više od 200$ prihoda mjesečno,  i to svaka. Ukoliko je vaša stranica veća, u startu će zahtijevati više sredstava i vjerojatno ćete morati prijeći na skuplji paket web hosting usluga. Ali veća web stranica implicira na veću zaradu, zar ne? 

Ako vaša web stranica ne zaradjuje novce i ovih $2.95 mjesečno vam je puno novaca, onda predlažem da ugasite stranicu ili krenite ispočetka! Vama nije problem web hosting, vama je problem nešto drugo.

SAŽETAK

Već sam spomenuo da je Green Geeks jedan od alata koje koristim kako bih mjesečno zaradio tisuće dolara online i to pod svaku cijenu namjeravam nastaviti činiti. Prije nekoliko mjeseci prebacio sam drugu web stranicu na svoj podijeljeni GreenGeeks hosting račun, a sada razmišljam i o trećoj.

Probajte i vi Green Geeks!

O GREENGEEKSU

99.9% vremena dostupni//e-mail podrška 24/7// chat u živo i telefonska linija//nudi vam potpuno zadovoljstvo ili vraća novac unutar određenog perioda// 30-o dnevna garancija vraćanja novca//300.000 web stranica//35 000 klijenata//od 2008// Zeleni web hosting koji je prepoznat kao partner zelenih izvora energije s Agencijom SAD-a za zaštitu okoliša(EPA)

Ovaj članak sadrži linkove koji su jedinstveni za moj korisnički račun. Ako kupite web hosting na Green Geeks u roku od 30 dana, mogao bih zaraditi proviziju. Ovaj članak je prijevod original članka na engleskom jeziku objavljenom na webmaster.ninja web stranici.