Visoka Tehnička Škola u Bjelovaru

Vijesti

VTSBJ odnosno Visoka Tehnička Škola u Bjelovaru je ustvari postalo Veleučilište u Bjelovaru i nalazi se na drugoj web adresi.

Veleučilište u Bjelovaru nastalo je 30. listopada 2017. godine donošenjem odluke Grada Bjelovara o promjeni naziva Visoke tehničke škole u Bjelovaru u Veleučilište u Bjelovaru. Visoka tehnička škola u Bjelovaru osnovana je 2007. godine odlukom Grada Bjelovara koji je jedini osnivač ustanove. U strogom centru grada, a istovremeno mirnom i sigurnom okruženju na udaljenosti od 80 km od glavnog grada studenti mogu studirati u suvremeno opremljenim nastavnim prostorima i laboratorijima. Ustanova izvodi tri studijska programa:

Mehatronika

Stručni prijediplomski studij Mehatronika osposobljava studente za samostalan rad za niz zanimanja kod kojih je neophodno poznavanje strojarskih, elektrotehničkih i informatičkih tehnologija.

Sestrinstvo

Primjenjivati načela jedinstvene sestrinske skrbi poštujući individualnost štićenika, primjenjujući holistički pristup i partnerski odnos, organizirati sestrinsku skrb za različite korisnike u različitim zdravstvenim i socijalnim ustanovama kao i u domovima korisnika i nadzirati njezino provođenje.

Računarstvo

Završetkom predloženog studija student će biti osposobljen za sljedeće poslove:

  • Izrada računalnih aplikacija za osobna računala i web poput aplikacije za izradu računa
  • Izrada aplikacija za ugradbena računala i industrijske sustave
  • Izrada aplikacija za mobilne uređaje poput aplikacija za skeniranje
  • Projektiranje, programiranje i održavanje računalnih baza podataka
  • Upravljanje informacijskim sustavom i planiranje njegova razvoja
  • Izrada poslovnih informacijskih sustava i sustava podrške poslovnom odlučivanju uz razumijevanje funkcionalnih zahtjeva
  • Upravljanje i održavanje mrežne infrastrukture
  • Podrška korisnicima prilikom implementacije i korištenja IT aplikacija

Nova web adresa

Veleučilište u Bjelovaru

Adresa: Trg Eugena Kvaternika 4, 43000 Bjelovar

Kontakt broj: 043 241 201

Za više informacija posjetite vub.hr